• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ArdaCan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kategori İkonu

Dizi Seçerken Neden Bazen İzlemekten Vazgeçeriz?

0 13
Abi ya, bazen oturup yeni bir diziye başlıyorum, başlarda süper geliyor ama birkaç bölüm geçince içim soğuyor. Niye acaba? Hani götüreyim diye başladığın şey birden çok sıkıcı olabiliyor, sanki hikaye bir yerde tıkanıyor. Vallahi billahi bunu sadece ben değil, hepimiz hissediyoruzdur.

Kafası karışık bir dizi izlemek gibisi yok mesela. Hikaye bir anda başka yöne kayıyor, karakterler ne yapacağını şaşırıyor. Sen de ekran karşısında bozuyorsun durumu. "Abi bu ne şimdi?” diye sorarsın kendi kendine. Bazen gerçekten iyi başlamış dizi kendi eliyle batırıyor işte!

Bir de bazen bakıyorsun karakterler sanki seninle dalga geçiyor. Hep aynı şeyler, tam olay patlayacak derken yavaşlıyor her şey. Ben böyle dizileri anında bırakıyorum. Vaktim çok kıymetli, boşuna mental enerji harcamak istemiyorum.

Klasik ama etkili bir durum da; çevrendekilerin ne dediği. “O dizi çok güzel” diye söyledikleriyle senin hissettiklerin uymayabiliyor. Benim şunu demem lazım: Kendi tadını bulmalı insan. Başkalarının tavsiyesine göre karar vermek bazen çok doğru olmuyor. Sen ne hissediyorsan o en kıymetli o an.

Ayrıca, bazen dizi temposu insanı oynamaya zorluyor. Hani arka arkaya bölümler izlemek gerekiyor ya, bazen buna ayak uyduramadığım oluyor. Böyle durumlarda diziyi biraz askıya almak lazım bence. Abartıp kendini batırmaya gerek yok. Sonra bakıyorsun, yeni heyecanla geri dönüyorsun o diziye, milletin ağzına baksan hemen bırakmışsın diye konuşuyor, sen içinden sevinip oyunun keyfini çıkarıyorsun.

Bir de bazen içime sinmeyen dizi senaryosu var. Abi konu çok basmakalıp, tahmin edilebilir olunca benim işim zor. Filmi izler gibi tahmin edebiliyorsan tamam, sıkılırsın. Zaman kaybı diyorum ben buna. Ama açıkçası iyi yazılmış, özgün işler varsa onları ancak bünyem kaldırıyor.

Neyse, sonuç olarak dizi izlemek benim için bazen meditasyon, bazen kaçış oluyor. Ama n’aparsın kimi zaman anlamsız geliyor, bırakıyorum. Sen de böyle hissediyorsan, hemen ısrar etme, standartların olsun. Çünkü dizi seçmek ruh haline göre bile değişir. O yüzden keyfini kaçırmamak lazım. Abi ya, izlemeye başladığın işi sev, yoksa boşver gitsin... İşte o kadar rahat.

Büyük resimler sayfanı yavaşlatır, TinyPNG gibi araçlarla küçült.
  • Geri