- Konbuyu başlatan
Yönetim işinde başarı, sadece pozisyonla gelmez. Doğru insanları bir araya getirmek ve onları ortak hedefe yönlendirmek, beceri ister. İlk adım, doğru kadroyu seçmek; çünkü takımın değerini üyeler belirler. İnsanları anlamak ve güçlü yanlarını ortaya çıkarmak önemli. Yönetici, karar verirken net ve kararlı olmalı. Belirsizlik ortamında tereddüt etmek performansı olumsuz etkiler. İletişim ise vazgeçilmezdir; açık ve anlaşılır olmak şarttır. Her türlü geri bildirime açık olunmalı, uyum sağlamak için esnek davranılmalıdır. Bir yöneticinin işi sadece talimat vermek değil, aynı zamanda ilham vermektir. İnsanların motivasyonunu artıracak, onlara güven aşılayacak davranışlar sergilemek gerekir. Sonuç odaklı yaklaşım, süreci şekillendirir. Yukarıdan aşağıya değil, birlikte çalışarak hedefe ulaşılır. Liderlik, karşılıklı saygı ve disiplinle desteklenirse sürdürülebilir hale gelir. Özetle, iyi yönetim insanları iyi yönlendirmekle başlar ve kararlı, iletişim becerileri yüksek bir duruşla devam eder.