• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan NisaAy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kategori İkonu

Evden Çalışarak Gelir Elde Etmenin Kestirme Yolları

0 13
Evden çalışmak kulağa ne kadar rahat gelse de, bazen nereden başlayacağını bilememek kafayı biraz karıştırabiliyor. Ben de başlarda böyleydim; hatta çoğunuz gibi düşünüp internetteki 'kolay para' vaatlerine biraz mesafeliydim abi.

Öncelikle şunu söyleyeyim, evde otururken para kazanmak mutlaka sabır ve biraz da deneme yanılma gerektiriyor. Ama sabredersen, bir ek gelir kapısı mutlaka açılıyor, vallahi.

Mesela yazı yazmak. İnsan başlarda 'Ben neyim ki yazar mı?' diye çekinebiliyor. Oysa düşün, herkesin bir derdi var ve bunları anlatacak kalem arayan çok insan... Ben bir süre bloglar için içerik ürettim, hem öğrendim hem biraz kazandım.

Bir de becerini başka insanlarla paylaşmak var. Mesela fotoğraf çekmeyi seviyorsan, stok fotoğraf siteleri senin için biçilmiş kaftan. Fotoğrafı yükle, satışı denk geldikçe gelir. Ama hemen zengin olacağını sanma, süreklilik lazım.

Online anket doldurmak ya da ufak görevler yapmak da düşük bütçeli ama denemeye değer bir yöntemdir. Ben de arada yapıyorum, vaktim oldukça. Çay molasında bile yapabilirsin neredeyse...

Bir arkadaşım YouTube kanalı açtı. İlk zamanlar pek sesi soluğu çıkmadı ama vazgeçmedi. Şimdi az da olsa reklam geliri var. Yani sabırlı olup düzenli içerik üretmek önemli.

Her şeyi hemen para kazanmaya çevirmeye çalışmak doğru değil, bazen sevdiğin işi yaparken para kazanmak zaman alıyor. Ama eğlenmek ve öğrenmek süreci daha keyifli hale getiriyor abi.

Sık sık hesap yap, hangi yöntemin sana uygun olduğuna bak. Belki de başka biri için çalışan freelancerlık tam sana göre. Mesela ben çeviri işleriyle de uğraştım zamanında, insan farklı alanlar denedikçe daha çok şey öğreniyor.

Yani internetten para kazanmanın sanatı aslında biraz denemekten, bol sabırdan ve azimden geçiyor. Çok büyük vaatlere kanmak yok, gerçekçi olmak lazım. Çünkü her işte olduğu gibi bunda da emek şart.

Son olarak, her gün küçük de olsa bir adım atmak bence en güzeli. Hiç başlamamaktan daha iyi sonuç verir sonuçta. Bazen bir kelime yazmak bile motive ediyor, inan bana.

İstersen sen de dene; başla küçük yerlerden. Sonra bakarsın, para kazanmak için dışarı çıkmana bile gerek kalmaz...

Web sitenin mobil uyumlu olması Google sıralamanda büyük fark yaratır.
  • Geri