• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Denizcan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kategori İkonu

Girişimcilikte İnisiyatif Almanın Küçük Ama Güçlü Adımları

0 17
İş dünyasında kim ne derse desin, girişimcilik dediğin yola çıkmak çoğu zaman kafada başlar. İnisiyatif almak meselesi ise pek çok kişinin gözünden kaçan ama aslında belki de en kritik adım. Abicim, biri sana hatırlatmadıkça ya da biri destek vermedikçe bazı şeyleri yapmak zor gelir. Ama orada durup düşünmek yerine, küçük bir adım atmak mesela, bambaşka kapılar açabilir. Vallahi, sahiden denemek lazım. İşin püf noktası, o müthiş büyük planları ertelemek değil, hemen harekete geçmek. Ne kadar ufak olursa olsun, hareket başlamanın kendisi motivasyon yaratır. İnsan ister istemez bakıyor, “Hadi ya, bana denemek iyi gelmiş” diyor. Aslında çevremize bakınca görebiliyoruz ki, çoğu başarı öyküsü bir cesaret kıvılcımıyla başladı. Ya kendi kafandan bir fikir çıkardı biri ya da çok sevdiğin bir şeye dönüşüverdi hiç beklemediğin anda. İnisiyatif almadan önce büyük düşünmek alışkanlık olmuş ama bazen fazla düşünmek cansıkarıcı hale geliyor, değil mi? O yüzden, bazen bayağı faydalı oluyor sadece başlamak. İnsanlar genelde, “Acaba olur mu?” diye düşünüp dururlarken, zaman da kayıyor. Halbuki denemek, gücü tattırıyor. İçinden gelen bir sesi dinlemek gerekiyor, biraz da abartmadan. Yani, hazır olmak için beklemeye hiç gerek yok. Tam da o anda hareket etmek, öğrenmenin ve gelişmenin tam kalbi. Kim bilir, belki de küçük bir adım atmak, uzun vadede devrim yaratır. İnisiyatif dediğin böyle bir şey; karmaşık değil, biraz cesaret, biraz merakla birleşince oluyor. İşte o an, ister istemez yol değişiyor. İyi bir başlangıç, hiç tahmin etmediğin yönlere götürebilir. O yüzden, sık sık sor kendine, “Bugün ne yapabilirim?” diye. Çünkü eylem olmadan hayal hep hayal kalır. İnisiyatif almanın en güzel yanı, kendini ilham veren hikayelerin merkezine koyması bence.

Konular arasında doğal bağlantılar kurarak SEO'yu güçlendir.
  • Geri