• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Kadir_61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kategori İkonu

Gündem Değişirken İçimizdeki Dengeyi Korumak Mümkün Mü?

0 13
Abi ya, bazen inanılmaz bir hızda değişiyor dünya. Haberler uçuşuyor, gündem dolup taşıyor, sen neredeysen orası patlama noktasına dönüşüyor. Herkes bir şey söylüyor, herkes bir şey istiyor. Dur bakalım, sen neye odaklanıyorsun? Bu kaosun içinde kendini kaybetmek o kadar kolay ki. Vallahi billahi, kek gibi dağılmak istemiyorsan biraz durup nefes alman lazım.

Bazen düşünüyorum, biz neden bu kadar dalgalanıyoruz? Her yeni gelişme, her yeni tartışma bir başka dalga getiriyor. Sen o dalganın içinde boğulup gidiyorsun. Ya da kıyıda oturup izliyorsun. Ama gözlerini kapatmak yok! Olmaz öyle şey. Dengemi koruyorum demek sadece laf değil, askeri disiplin gibi bir şey aslında. Kendinle barışık olmak, olup biteni sindirebilmek kolay değil ama yapmazsan olmaz.

Şimdi şöyle düşün, gündem değişiyor evet, ama senin içindeki o huzur ne olacak? Kendini yakıp yıpratmadan, abartmadan; ama farkında olarak nasıl ayakta kalacaksın? Bazıları böyle şeylere kafayı takmıyor, haklıdır, onlar sakin. Ama bu sakinliği yakalamak için her gün kendinle yüzleşmen lazım. Gündeme kapılıp gidersen, bir daha geri dönmesi neredeyse imkansız. O yüzden seçici olmak gerek, söylediklerine, düşündüklerine, hatta hissettiklerine.

Hele şu sosyal medya meselesi var ya, abi vallahi orasının ateşi başka başka. Bazen o kadar abartılıyor ki, işte hemen delirmemek için o platformlardan biraz uzak durayım diyorum. İster istemez içine çekiyor insan. Ama sen içeri girmeden önce kendine sor; buna değiyor mu? Bunu görüp de nabzın niye hızlansın? Niye sinirlen, niye üzül? Hayatta neyin gerçekten önemli olduğunu hatırlamak herkesin işi değil. Ama çoğunluk artık unuttu.

Bir de şu var; motivasyon konusunda hep kendimi zorlarım. Çünkü biliyorum, hiçbir şey kendiliğinden olmuyor. Her şey senin kararınla başlıyor. İçimden gelmediği anlarda bile, "Bir adım at" diyorum kendime. Bazen o küçük adımı atmak, tüm günü değiştiriyor. O yüzden abartmadan, tasasız, sadece kendi için bir şeyler yapmak lazım. Az ama öz. Çok şey bekleme, oluruna bırak biraz. Gündemin kıyısında, ama yine de kendi merkezinde durabilmek lazım. İMKANSIZ gördüğün şeyler aslında sadece senin kafanda büyüyen hayaletlerdir, anladın mı?

HTTPS olmayan siteler hem güvensiz görünür hem de SEO'da geriye düşer.
  • Geri