• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan LeylaS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kategori İkonu

Gündemi Takip Etmek Neden İçimizdeki Sesi Güçlendirir?

0 13
Abi ya çoğu zaman haberler yüzümü ekşitiyor, insanlar aynı dertlerle boğuşuyor aylardır. Ama düşündüm de, bir de bakış açısını değiştir bak. Haberde ne olursa olsun, o koşulları bilmek insana kendi duruşunu hatırlatıyor. Yani aslında gündem öyle boş bir şey değilmiş. İçimizdeki o sesi, o hırsı, bazen unutuyoruz, gündem hatırlatıyor. Vallahi billahi bu işin sırrı burada, sürekli bilgi akışı olmadan nasıl sağlam duracaksın zaten?

Kafamız dolu, karmaşık ama bazen bir haber parçası yakalıyor insanı. Sonra fark ediyorsun: "Burası böyle gidiyorsa ben ne yapıyorum?" diye. Bazen o basit farkındalık en büyük motivasyon kaynağı oluyor. Abi, bunları okurken, duyarak ya da izlerken gelen o hissiyat parmak izi gibi. Sadece alışkanlıkla değil, gerçekten içinden duyuyorsun.

Ya unutmamak lazım, haberler çoğunlukla sorunlardan bahsetse de içinde çözüm arayışı barındırıyor. Bizim de çözüme katkı sunacak gücümüz var. İnan ya, bunu fark edince, içim içinde bir ateş yanıyor yine. Sadece dertlere karar kılmak değil mesele; onları görüp kendi yolunu çizmek. Gündem yokmuş gibi hareket etmek mümkün mü? Hem neyi saklayayım, bazen sinirleniyorum, çünkü her şey çok karmaşık ve gereksiz yere uzuyor.

Ama işte asıl mesele sabırla ve dirençle ayakta kalmak. Haberleri okumak, izlemek bence zihnini keskinleştiriyor. Hayatın içinde bir yerlerde sen göremediğin bir şeyi orada yakalaman mümkün. O yüzden soğukkanlı olmak önemli. Sadece korkup geri çekilmek yerine, "Ben ne yapabilirim?" diye sorgulamak. Şu an siyasetten ekonomiye her şey hızla değişiyor, arada sende poponla sarsılıyorsun ama pes etmek yok.

Dinle abi, bazen insan yoruluyor, "Bırak gitsin" diyor içinden, ama dur. O anlama gelmiyor pes etmek. Gündemi takip etmek, dünyayla bağını koparmamak demek. Biliyorum, bazen haberler moralini bozuyor, ama en azından gerçeklerle yüzleşiyorsun. Kendini kandırmaktan daha kötü ne olabilir ki? Bu yüzden gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, gündemi izlemek seni hazırlar, toparlar. Kendini kaybetmeden yoluna devam etmeni sağlar. Sence de değil mi?

Tabii ki her şeyden çıkaracağın ders var. Haberler umutla, korkuyla, bazen kızgınlıkla dolu ama bunlar seni şekillendiriyor bir şekilde. İnsan hatalarından, olaylardan yoruluyor ama hayat böyle. Kimse birdenbire kahraman olmuyor. Öyle değil. Bir adım atıyorsun, bir ağırlığı omzundan alıyorsun. Gündemi takip etmek tam da bu yüzden önemli. İçinde bitmeyen bir mücadeleyi diri tutuyor. O yüzden bırakma, gözünü açmaya devam.

Az ama kaliteli backlinkler, çok sayıda kalitesiz linkten daha etkilidir.
  • Geri