Kategori İkonu

Herkes Konuşurken Benim Gündem Yorumlarım Nasıl Oluyor?

0 44
Son zamanlarda herkesin dilinde bir şeyler var ya... Takip etmiyorum desem de, bazen istemeden yakalanıyorum gündemin içine. Neyse, ben bu işi biraz farklı yapıyorum; kalabalığın içinde kendi sesimi bulmaya çalışıyorum. Çok mu garip? Belki ama bana iyi geliyor abi.

Yorum yapmak gerçekten kolay değil bazen. Arkadaşlar hemen saldırıyor; 'Sen ne anlarsın?' diye... Ama vallahi bazen sadece dinlemek, anlamaya çalışmak bile etkili olabiliyor. İçimden geçeni yazıyorum çoğunlukla, süsleme falan yok, olsun diyorum.

Bir de şu var, sosyal medyada herkes uzman olmuş. Ben de kendi çapımda araştırıyorum, birkaç kaynak karıştırıyorum. Yine de inanılmaz hızlı değişiyor her şey. Kaçırdıkların sonra arkadan yetişmeye çalışıyorsun, resmen yarış gibiydi abi.

Şunu itiraf edeyim; bazı konular öyle karmaşık ki, insan anlamaya çalışırken kafası karışıyor. O yüzden bazen sadece dinlemek, olaya farklı açılardan bakmak daha iyi geliyor. En azından kendi iç huzurum için. Kafa karışıklığına gerek yok sonuçta.

Arkadaşlarla sohbet ederken fark ettim ki, herkes kendi bildiğini söylüyor. Beni ilgilendiren kısım şu: Ben ne düşünüyorum? Çoğu zaman farklı düşünüyorum hatta. Bu yüzden benzer haberleri ya da gelişmeleri kendi yorumlarımla karıştırıyorum kafamda. Bu garip ama samimi hali seviyorum.

Sonuçta, herkesin gündemi kendine. Kimin ne dediği önemli değil bazen. Önemli olan, senin kendinle barışık olman. Ben o şekilde yaklaşıyorum, belki biraz daha rahat anlaşılıyor yaptıklarım. Konuşurken ne demek istediğimi fark edilmesini seviyorum aslında.

Gelecek günlerde de bu halimi koruyacağım. Herkes kalıplar içinde bocalarken, ben biraz kendi akışımda takılmaya devam edeceğim. Yazdıklarım, söylediklerim... Bunlar benim küçük dünyamın bir yansıması sadece. Çok olmasına gerek yok, o kadar derin olmak da gerekmiyor bazen.

Öyleyim işte, gündemi okuyorum, yorumluyorum ve bazen sadece kendime konuşuyorum. Abi ya, sen de dene yersen... Kim bilir, belki senin de farklı bir bakış açın olur bu kadar karmaşanın arasında.

HTTPS olmayan siteler hem güvensiz görünür hem de SEO'da geriye düşer.
  • Geri