• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ahmety
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kategori İkonu

İnternetten Kazanç Sağlama Yolunda Gerçeklerin Sert Hali

0 18
Abi ya, internette para kazanmak öyle herkesin anlattığı gibi kolay değil. Oturduğun yerden zengin olma hayali kurarken bir bakıyorsun saatlerce uğraşmışsın, tek bir kuruş yok. Vallahi billahi, bu işin sırrı sabır ve gerçekçi olmakta. Hani derler ya, kolay kazanç kolay kayıp, aynen öyle. Ayrıca, herkesin anlattıkları bir yana, senin işin neyle uyuşuyor, ona bakmak lazım. Mesela ben uzun süre denedim, dolandırıcılar, abartılı vaatler, zaman kaybı derken anladım ki seçici olacaksın.

Bak dostum, çevrimiçi dünyada iş yapanlar hep lafını dolandırmaz. Doğrudan söylerler. Sen de böyle yapmalısın. Eldeki imkânları değerlendirirken kafanı boş yere yorma. Kendini kandırmaya gelmez bu iş. Belki deneyeceksin, belki pes edeceksin. Ama sonuçta bir şey yapacaksan, en doğrusu, kendi yeteneğin ve ihtiyacın doğrultusunda hareket etmek. Başkalarının başarı hikayeleri sana yol gösterir ama notunu da al, herkese uymayabilir.

Şimdiye kadar duymadığın şey yok mu? Tekrarlar, klişeler, motivasyon sözcükleri... Onları bırak abi. Onlardan çok çekmiş biri olarak net söyleyeyim, bu işin özü emek ve sabır. Öyle bir tıkla para kazanmak mı? Var mı öyle bir dünya? Hayır. Varsa bile günümüzde çok az sayıda ve ona ulaşmak için bile büyük uğraş gerekir. Üstelik sürdürülebilir olması ayrı mesele. Çevrimiçi gelir kaynaklarını çeşitlendirmeden tek bir noktaya takılıp kalma. Çünkü o kapı kapanabilir aniden, haberin olsun.

Bu yolda seni bekleyen sürprizler mi? Bolca var. Ama en önemlisi, hemen pes etmek yok. Yani, denemeden anlamazsın ama denemeden önce araştır, öğren ve hazır ol. Böyle yürür tren bu işte. Ayrıca, iyi bir strateji olmadan yola çıkar gibi yapma. Garip ama gerçek, planın yoksa kaybolursun. Abi ya, kimse sadece hayal kurarak, çaba göstermeden durduğu yerde para kazanmaz. Zorluğunu kabullen, az iş yapmakla çok kazanmaya çalışma. Çoğunlukla emek hizmet eşittir para.

Son olarak, etrafına bak. Kim gerçekten başarılı? Onlar ne yapıyor? İyi örnekler varsa onları izle, ama taklitçi olma. Kendin ol. Evet, bu işte bir de dürüstlük önemli. Kim ne derse desin, sen kendi doğrularını bulup ona göre ilerle. İnternetin sunduğu fırsatlar ayağına kadar gelmez. Onları kendin kovalamalısın. Kolay yoldan kapıların açılacağını bekleme. Kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğren; onun dışında kalan her şey sadece saçmalıktan ibaret. Bak bunu yazdım çünkü inan, dışarıdan öyle görünmüyor ama zor abi, gerçekten zor...

Büyük resimler sayfanı yavaşlatır, TinyPNG gibi araçlarla küçült.
  • Geri