• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Stolk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kategori İkonu

İnternetten Para Kazanmak İçin Deneyimle Gelişen Yöntemler

0 21
Kendime soruyorum bazen, internette gerçekten para kazanmak mümkün mü diye. Evet, mümkün ama kolay olmadığı da açık. Abi, bu iş biraz sabır, biraz pratik, biraz da yaratıcılık gerektiriyor. Hani hemen oturup pat diye para kazanacak herkes değiliz ya. O yüzden ben hep dediğim gibi; dene, yanıl, öğren ve tekrar dene diyerek bu işi büyüttüm.

Düşünsene, eskiden sadece birkaç internet sitesinde reklam tıklayarak veya anket doldurarak olur diye düşünürdüm. Ama zamanla anladım ki, işler biraz daha derin. Mesela, blog yazmak, video içerik üretmek, sosyal medyada stratejik içerikler ortaya koymak derken, para kazanmak için bir sistem kurmak gerekiyor. Bu işin püf noktası, içten ve samimi olmaktan geçiyor.

Şunu da unutma, internetten para kazanmaya çalışırken sadece para kazanmakla kalmıyorsun, aynı zamanda kendini geliştiriyorsun. Abi, o kadar çok yeni şey öğreniyorsun ki... SEO meselesinden tut, dijital pazarlamaya kadar bir sürü şey öğreniyorsun. Vallahi billahi, bazen kendi kendime diyorum, keşke bunu yıllar önce öğrenseydim diye. Çünkü her şey doğru yöntemle ve doğru zamanda yapılınca şekilleniyor.

Tabii burada önemli olan sadece bilgi sahibi olmak değil. Pratik yapmak, kendini sürekli yenilemek ve trendleri takip etmek de çok önemli. Mesela bugün popüler olan bir yöntem yarın geçersiz olabilir. O yüzden şu an internette para kazanmanın yollarını takip ederken, trendleri mutlaka gözlemleyin derim. Kendinizi geliştirmeden, sadece ’Hemen para kazanayım’ derken çoğu kişi elinde kalıyor diye düşünüyorum.

Bence en güzeli, küçük adımlarla başlamak; yani devasa beklentiler içine girmeden önce, küçük projelerle işe koyulmak. Çünkü hep büyük hedefler koyup sonra başarısız olmak insanı demoralize ediyor. Halbuki sabırla, sürekli deneme yanılma yoluyla sonucu görmek mümkün. Sana önerim; hemen pes etme, belki ilk başlarda istediğin kazancı elde edemezsin ama gelişim kaçınılmaz.

Son olarak şunu da söyleyeyim, abi ya… İnternetten para kazanmak sadece para kazanmak değil, kendi işinin patronu olmak gibi bir şey. Bu yüzden kafa yor, kafa aç, farklı yollar dene. Belki senin için ideal olan yöntem tamamen farklıdır. Önemli olan hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmamak ve sürekli öğrenmek. Bu işte bence gerçek başarı, azim ve sabırla geliyor. O yüzden hadi bakalım, sen de kendi yolunu yarat çünkü internet fırsatlarla dolu...

Web sitenin mobil uyumlu olması Google sıralamanda büyük fark yaratır.
  • Geri