• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mertcan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kategori İkonu

İş Kurarken En Çok Dikkat Etmen Gereken Basit Gerçekler

0 13
Kimse kolay para kazanacağını söylemiyor zaten. Ama o toparlanmayı bilmek lazım, yeri geldiğinde hız kesip yeri geldiğinde hızlı koşmak. Başlangıçta herkes büyük hayaller kurar ama gerçek ne? Sabır lazım, sinirlerin sağlam olmalı. "Valla bu iş bana göre değil," diyenler, daha başlamadan pes edenler, hakkını yemiş oluruz. Abi, dur bakalım, biraz düşün, neden yapmıyorsun? Plan yaptın mı? Yoksa sadece bekleyip oturuyor musun? Laf sokmuyorum, sadece diyorum ki, motivasyon dediğin şey gaz değil, o gazı sürdürebilmek!

Bir fikir bulmak o kadar da zor değil aslında. Ama onu hayata geçirmek herkesin harcı değil. Çoğunluk "Başlarım böyle işlere," deyip, ilk zorlukta kaçıyor. Sen farklı ol. O yüzden ufak adımların büyük etkisi var. Büyük hayallerle gidip küçük adımlarda tökezleyenlerden olma. İstersen ter at, gecelerce çalış, ama o emek karşılığını veriyor. Sadece 'Allah yardım etsin' demek yetmiyor, abi; sen de bir şeyler yapmak zorundasın. Geçmişte birikim olmadı diye sönüp kalma, başlangıcın eli kulağında.

Dostum, etraf muhabbetine pek takılma. Herkesin fikri vardır, herkes bilir büyük laflar. Sen kendi işini çocuk oyuncağı gibi görme. Vallahi billahi, gerçek iş çaba istiyor, daha fazla çalışmak gerekiyor. Hem söylerken de kendini kandırma, değil mi? "Olmaz, ben bu işi beceremem" demek kolay, ama o kapıyı kapatirsan içeri kimseler gelmez. Kendini sınaman için fırsat orada duruyor. Kafanı kaldır, yolun açık. Yolu görmek için illa büyük sermaye mi lazım?

Başarısız olmak korkusu çok da gereksiz aslında. Denemezsen ne kazanacaksın? Tembellik edinme yenilgiyi kabul etme. Ama başarılı olmak için de kurnaz olmak lazım, planla hareket et. Acele etme ama asla durma. Her seferinde biraz daha ileri götür. Sonra, bak, sen bile şaşıracaksın adım attıkça. Abi yemin ederim rahatlama hissi başka şey. Çalışmak bazen çok yorar ama o yorgunluk özgürlüğün habercisi.

Mesele para kazanmak değil, işi sevmek. Seversen projeler gelir önüne, aman ha, başka yere bakma. O sevinçle sürersin yolunu, uykular da kaçar, enerjin artar. Öyle ya, hayat kısa, iş kısa; hepsi emekle, cesaretle yürür. Başlayacaksan şimdi başla, abartmadan, yani panik yapmadan. Mantıkla, biraz da içgüdünle hareket et. İçin rahat olsun, çünkü o dürüstlük, o emek var ya, onları kimse yalanlayamaz.

Az ama kaliteli backlinkler, çok sayıda kalitesiz linkten daha etkilidir.
  • Geri