• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan OkanTR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kategori İkonu

Kendi Yolunu Çizmek İçin Girişimcilikte İlk Adımları Atmak

0 16
İnsan bazen düşünür, 'Yeter artık, kendi işimi kurmalıyım' diye. Ya da 'Başka çare yok, risk almadan olmaz' diye. Vallahi billahi, o ilk adımı atmak en zorudur, abicim. İşin garibi, o ilk adımı attığın anda zaten farklı bir yola girmiş oluyorsun. Çünkü oturduğun yerden şikayet etmek kolay ama kalkıp bir şey yapacak cesareti göstermek başka bir mesele. Kendi potansiyelini gör, duy, işte tam da orada büyüme başlar. Hep beklediğin o an şimdi, anlama, dönme, sadece git... İnsan kendine inanmazsa zaten kim inanacak, farkında mısın? İşler tıkırında gitsin diye değil, kendi oyunun kaptanı olmak için uğraşman lazım. Kendi fikirlerin seni besler, dışardan gelen herkes geçici. Nasıl olsa sokaklar aklın ve cesaretinle dolup taşacak, abi ya. Ben yıllarca izledim, işte o cesur olanlar kalıyor geriye, diğerleri konuşmaya devam ediyor. O yüzden boşver mükemmel olmayı. Başla, kararla, yola koyul. İstersen üstüne adını yazdır. Başka kimse için değil... Kendin için. Başarı mı? Kaç kere düştün önemli değil, kalkıp devam ettiysen işte o gerçek başarı. İş kurmak lafla olmaz, abi. Bir sonraki adımı düşün, gözünü kapat ve sadece yap. Çevrendeki herkes sana farklı şeyler söyleyecek, ya vazgeç ya devam et diye. Ama sen... sen karar veriyorsun, sen seçiyorsun. İnan, zor olan ilk adımdı, şimdi gerisi kendiliğinden geliyor. Kendi işini kurmak, günlerce süren kafa karışıklığı değil, bir cesaret meselesi. Bu kadar. Bu saatten sonra yapacak ne varsa, yap, yorulmayı unut, başarının tadını çıkar. Başka yolu yok çünkü. 'Bir gün yaparım' deme, bugün yap. Yarın yeniden başlamak zorunda kalmak ister misin? İşte böyle, basit, net, dürüst. Durma, topla güçlerini ve adım at. Başarı beklemez, sen bekleyemezsin. Hadi bakalım, hadi...

Az ama kaliteli backlinkler, çok sayıda kalitesiz linkten daha etkilidir.
  • Geri