• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mertcan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kategori İkonu

Kendi Yolunu Çizmeye Başlamak İçin Gereken Cesaret

0 10
Bazen düşünürsün, ya bu rutin gerçekten benim istediğim hayat mı, diye. Sabah kalk, işe git, akşam eve dön... Peki ne değişecek? Hiçbir şey değişmeyecek, değiştirmezsen. O yüzden bir şekilde start vermek lazım. İlk adımı atmadan hiçbir şey değişmez. Abi ya, vazgeçmek kolay ama başlamak... işte orası zor.

Kafanda bin tane soru var: Bu iş bana göre mi? Başarabilir miyim? Paraya ihtiyacım var, bekleyemem ki… Ama hayır, beklemek aslında en büyük hata. Beklediğin sürece başka biri o fırsatı kapar. Ne kadar erken başlarsan o kadar iyi. Bunu geç fark ettim. Vallahi billahi, başlamak ertelemekten iyidir.

İşte tam da burada cesaret devreye giriyor. Cesaret derken, uçurumun kenarına gelip hemen atlamak değil bu. Küçük ama kararlı adımlar. Bir işi denemek, yanılmak, tekrar kalkmak, yeniden denemek. Düşünme süresini uzatıp durmayacaksın. En çok soranlardanım, anlıyorum. Ama hiç kimse beklediğin kadar hata yapmaz aslında. Yapılan her hata bir bilgelik.

Şu da var, başladıktan sonra yolda ayar vermek serbest. Bakarım, olmazsa başka şey denerim diye düşünmek gerekiyor. Bu süreçte kimse senin haritanı çizmez. Sen çizmelisin. Kimseye bağlı kalmadan, komple kendi kontrollerinle ilerlemelisin. Yalnız yürümek gibi biraz. Ama inanın buna değiyor.

Bilmiyorum siz nasıl düşünüyorsunuz ama ben eskiden hep bir şeyleri mükemmel yapmam gerektiğini sanırdım. Abi, böyle bir şey yok. Mükemmellik diye bir şey yok ki! Varsa da kaçışı yok; o da denemekten geçer. Denemek vazgeçmemekle aynı şeydir. Bu kafada olunca kolaylaşıyor.

Son olarak şunu söyleyeyim, kimsenin yolu sana benzemez. Senin becerin, senin kararlılığın. Başkalarının yapamadığını yapacaksın, evet zor. Ama ben söyledim, sen biliyorsun işini. O yüzden... hadi bakalım, bekleme artık. Yapmak istiyorsan, şimdi yap. Başlamak kadar başka bir şey değerli değildir.

Güç sende, başka bir yerde arama. Bu kadar basit aslında. Mesela bir kahve al kendine, otur düşün biraz. Neden olmasın, neden sen yapamayasın? Tüm süslü sözleri bir kenara bırak, yap... sadece yap!

İçerik üretmeden önce mutlaka doğru anahtar kelimeleri belirle.
  • Geri