• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mertcan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kategori İkonu

Sokakların Esrarengiz Sessizliği ve Değişen Ritimler

0 13
Şehirlerin kalabalık sokakları, bazen aniden sessizliğe bürünebilir. Sanki herkes bir anda içlerine çekilmiş, sesler azalmış gibi. Mustafa abi, kahvehanede bu durumu anlatırken "Abi, vallahi billahi, bi garip hissediyorum, sanki dünya biraz yavaşlamış" dedi. O an anladım ki sadece biz değil, çevremiz de değişiyor. İnsanlar, hareketler, hava... Hepsi farklı bir ritme girmiş. Bir yanda otomobil korna sesleri azalırken, diğer yanda çocukların kahkahaları küçülüyor. Bu sessizlik bazen hoş geliyor, bazen ürkütücü. Belki içinde yaşanan karmaşanın doğal bir dengesi? KISS gibi kısa bir mola gibi. Ama dur, dur, bu kadar basit değil. İnsan bazen sadece kafa dinlemek ister ya, işte o anlarda bu sessizlik en güzel arkadaş olur. Yine de sorarsan, bu sakinlik uzun sürmez. Rüzgar gelir, kapı çalar, hayat başladığı yere döner. Ahmet, mahalle pazarı dönüşü "Daha önce böyle duyduğumu hatırlamıyorum, sakinlikte bile bir gürültü gizli" diye fısıldadı. Haklıydı. Çünkü şehir, aslında sessizliğin içinde kendi melodisini taşır. O melodinin her notası bizim hikayemiz. İnan ki, bazen bu değişimi fark etmek bile insana iyi gelir. Bir adım geri çekilip nefes almak gibi. Ama farkında olmadan, bu sessiz dakikalar şehri yeniden şekillendirir. Yoksa sen hiç fark ettin mi? Bir an için bile olsa, dünya susunca, sen ne hissediyorsun? Kaçınılmaz bir değişimin provasını mı izliyorsun? Belki de sadece sokaklar, bizlere biraz dinlenme çağrısı yapıyordur. İşte tam da bu yüzden, sessizlik şehir hayatının gizli kahramanı. Anlaması zor, ama varlığı net. Abi ya, bazen hayatta da böyle, koşuşturmanın arasında kısa bir sessizlik anı lazım. O an her şey değişir. Aynı kelimeleri farklı anlarsın, aynı insanları farklı seversin. Hayat; iniş çıkışlarla, sakin ve hareketli parçalarla örülü bir senfoni gibi. Sessizliğin içinde bile ritim saklı. Hani derler ya, değişmeyen tek şey değişimdir diye. İşte o değişim, şehrin sessizliğinden yükseliyor da diyebiliriz. Çoğu zaman duymak zor, ama hissetmekten başka çare yok. Şöyle derin bir nefes al, dinle etrafını, o seslerin ardında yeni bir dünya inşa ediliyordur. Sadece beklersen, fark ettikçe yaşar hale gelir hayat. Yani bu sessizlik, korkulacak değil; bir nevi davetiyedir. Değişimin ta kendisi. Ve evet, bazen en kalabalık anlarda bile hissedilir o yalnızlık, o sessizlik. Bazı anlar var, paylaşırsan daha anlamlı olur. Belki sen de hissetmişsindir; şehir susar, sen dinlersin. Hayatın küçük mucizeleri arasında belki en büyüğü budur. Sokaklar susunca, dünya dinler.

Web sitenin mobil uyumlu olması Google sıralamanda büyük fark yaratır.
  • Geri